huvitav

Kuidas automaatse sisselogimise linki välja lülitada Gmailis ja Chrome'is

Võib-olla olete märganud, et uusim Chrome'i värskendus sisaldab muudatusi brauseri teie Google'i kontoga sünkroonimises. Täpsemalt, kui logite sisse Gmaili sisse või välja, logitakse teie Google'i konto automaatselt sisse või välja Chrome'i.

Sel juhul ei pääse teie järjehoidjatele, salvestatud paroolidele ja muudele sünkroonitud andmetele juurde enne, kui logite tagasi käsitsi tagasi, rääkimata sellest, et sunnib teid ka kõigist muudest Google'i teenustest välja logima. Teisest küljest, kui juhtub, et logite sisse mõnda Google'i teenusesse, logitakse teie Google'i konto Chrome'i sisse. Kui teil on lubatud Google Sync, sünkroonitakse ka kõik teie andmed, isegi kui olete arvutis, mida te tavaliselt ei kasuta.

Ausalt öeldes on see natuke veider muutus. Varem võis Chrome'i sisse logitud Google'i konto erineda Gmaili, Drive'i või YouTube'i sisse logitud kontost. Kasutajad jäävad sisse logima ja sünkroonima Google Chrome'iga, isegi kui nad Gmaili välja logivad, ja vastupidi. Pärast Chrome'i versiooni 69 värskendust hakkasid mõned kasutajad siiski teatama, et nad logitakse automaatselt Chrome'ist välja ja alates versioonist 71 hakkas Google kasutajaid automaatselt sisse logima.

Kõik pole muudatusega rahul. Automaatne väljalogimine ja sünkroonimine põhjustab segadust mõne kasutaja jaoks, kes on harjunud hüppama mitme Gmaili konto vahel. Teise võimalusena suhtuvad privaatsust mõistvad kasutajad kahtlusse, kas Google logib sunniviisiliselt oma kontodele, kuna see muudab nende andmed potentsiaalselt juurdepääsetavaks ja jälgitavaks, kui nad logivad kunagi Google'i teenusesse Chrome'ist.

Chrome'is töötav Google'i insener Adrienne Porter selgitas Twitteris selle põhjuseid, mis enamasti seisneb selles, et on vähem tõenäoline, et nad sünkroonivad andmeid juhuslikult mitme kasutajaga seadmetes olevate valede kontodega. Ta täpsustas ka, et see ei tähenda, et teie sirvimisandmeid jälgitakse või salvestatakse, kuna see nõuab teie konto sünkroonimist, mis peab olema eraldi lubatud. Nagu mõned on märkinud, näib see siiski olevat samm selle suunas, et kasutajad võimaldaksid suurema tõenäosusega konto sünkroonimist.

Üksikasjalik teave selle kohta, kas olete mitme kontoga kasutaja, keda ärritavad selle põhjustatud lisatoimingud, või tunnete muret privaatsusmõjude pärast.

Praegu on see parandatav

Kui olete seda veidrat muutust märganud ja soovite, et see parandataks, on meil häid uudiseid ... ja potentsiaalselt halbu uudiseid.

Hea uudis on: nüüd saate selle funktsiooni välja lülitada, kui see teile probleeme tekitab. Halb uudis on see, et see parandus võib olla ainult ajutine bandaid, mille Google saab igal ajal tagasi võtta. Praegu peaks see siiski toimima.

Muidugi on alati ka võimalus, et Google võib uue funktsiooni täielikult tagasi võtta, kui nad saavad selle kohta piisavalt negatiivset tagasisidet. Loodame vaikselt, et see nii on.

Igal juhul lülitame selle ebameeldiva konto lingi välja, kui see kiire ettevaatus pole lubatud.

Keelake Google Chrome Synci automaatne väljalogimine

Järgmine meetod töötab kõigis Chrome'i brauseri, samuti ChromeOS-i töölauaversioonides ja Androidi seadmetes.

Avage uus Chrome'i brauseriaken, tippige või kopeerige ja kleepige aadressiribale järgmine aadress: chrome: // lipud / # account-järjepidevus

Sellega avatakse uus leht, mis sisaldab üksuste loendit, mille kõrval on rippmenüüd. Leht oleks pidanud teid automaatselt umbes poole peal soovitud üksuse „ Brauseri ja küpsisepurgi identiteedi järjepidevus ” alla viima ja selle kõrval asuvasse menüüvälja tuleks lugeda „ vaikeseade.

Sisselogimislingi keelamiseks klõpsake rippmenüül ja seadke see olekuks „ Keelatud ”. Kui see on tehtud, peate te ainult Chrome'i taaskäivitama. See jõustub alles siis, kui Chrome on täielikult taaskäivitatud, nii et sulgege kindlasti kõik brauseriaknad.

Ja see peaks seda tegema - Chrome peaks tagasi tegutsema nagu vanasti.

Kui olete selle postitusega kokku puutunud ja ülaltoodud aadress ei tööta või te ei leia lippu, on võimalik, et see on praeguseks Chromeist eemaldatud. See on potentsiaalselt hea asi, kuna see võib tähendada, et Google on automaatse väljalogimise otsuse tühistanud ... või võib see tähendada, et oleme nüüd automaatselt dünkroonivas düstoopias ilma lootuseta seda parandada.

Kui ülaltoodud meetod teie jaoks ei tööta, on mõned veidi agressiivsemad võimalused. Nende hulka kuulub see registri häkk, aga ka UnGoogled Chromium, mis on Chrome'i vanemast versioonist ehitatud kolmanda osapoole brauser, mis eemaldab Google'i integratsiooni. Lõpuks, kui te pole nende valikute osas kindel või kui olete lihtsalt mõistusega otsas, on Internetis sirvimiseks palju Chrome'i alternatiive. Võite Google varem või hiljem seda kasutada, kui Google jätkab selliste muudatuste tegemist.